Hva er

footvolley


Footvolley spilles på samme måte som sandvolleyball, men uten bruk av hender. I stedet bruker spillerne føttene, låret, hodet, skuldrene og ikke minst brystet. Idretten krever en god porsjon teknisk fotballkunnskap, men det er ikke nødvendigvis slik at gode fotballspillere automatisk vil bli gode footvolleyspillere. 

Hvordan

Footvolley spilles barbeint på sandvolleybaner. I Brasil spiller man på baner som måler 18×9 meter, mens i European Footvolley League spilles sporten på baner som måler 16×8 meter. Grunnen til dette er at sporten har fått sin utbredelse i Europa etter at banestørrelsen i sandvolleyball ble redusert til 16×8 meter og det ble da naturlig å spille på baner som har samme mål. Nettet i footvolley er 2,20 meter høyt, men dette ser vi varierer noe fra land til land.

Ball

Ballen som brukes i footvolley skiller seg noe fra vanlige fotballer. Den er lik i størrelse, men er noe tyngre, spretter mindre og er laget av et annet materiale enn vanlige fotballer. Mikasa produserer ballene som oftest blir brukt i mesterskap og til trening i Europa. Norges Footvolleyforbund selger baller dersom du er interessert. 

Regler

Det er to spillere på hvert lag i footvolley. Det er kun lov med ett touch per spiller og maksimalt tre touch per lag før ballen må over nettet. Når ballen treffer sanden, er poenget ferdigspilt. Serven spilles fra sanden, gjerne fra en liten forhøyning som spilleren bygger opp selv. Serven kan berøre nettet på vei over og det samme kan skje i spillets gang. Spillerne har ikke lov til å berøre nettet. Normalt spilles en kamp over tre sett til 18 poeng, med løpende score, men dette varierer fra turnering til turnering.

 

Footvolley er en idrett som ligner på sandvolleyball, men uten at det er lov til å bruke armer og hender. Du spiller ved å bruke hode, bryst, lår og føtter med maksimalt 3 berøringer før ballen må over på den andre siden. Netthøyden er 2m20cm og man spiller to mot to på en bane som er 8x16 meter. 

Footvolley handler om sol, sjø, strand og morro; med lange ballvekslinger og spektakulære poeng. Denne fantastiske sporten krever balanse, ballkontroll, utholdenhet, fokus og kreativitet. Footvolley er morro å se på og alle kan spille.