Norgescup #5 med seier til Christian og Senja

norgescup5_stor2.png

Søndag 21. juni møttes norges beste footvolleyspillere til dyst på Torshov Beach. Det ble en interessant og god turnering, men først ønsker vi å belønne alle for en herlig dugnad-innsats som førte til at både baner og park kunne skinne før oppstart.

Hele 7 lag var på plass og til turneringen og blant dem 2 debutanter i Norgessammenheng; skandinavias footvolleydronning Elin Astrid og fotballtennisfantasten Andre Uteng.

Gruppespill

Turneringen kom i gang og det ble mange jevne kamper og ikke lett å spå innledningvis hvem som ville ta det lengste strået etterhvert. Christian og Senja sharket gang på gang, Tom&Kris viste gode takter innledningsvis, Team «doMundo» samt Erik&atle kjente på flere nivåer.
Elin og James viste at svenskene kan med mange akrobatiske og spenstige innslag, Andre Uteng viste at han har masse footvolley i seg og Ola sine avslutninger kan skremme selv en footvolleyerfaren brasilianer. Morgan fikk tilslutt være med å dele makker med Andre da hans brasilianske partner Thiago nesten hadde festet seg ihjel kvelden før;).

Semifinaler

I første semifinale møttes Atle/Erik og Tom/Kris og dette var en semifinale som ga spenning helt til slutt. Første sett vant Atle/Erik etter å spilt kanskje ett av sine beste sett noensinne. Erik "The viking" var i fyr og flamme og Atle var ikke noe dårligere han heller. I andre sett viste Tom/Kris gamle gode takter og tok settet etter bra spill. Det tredje settet kunne vippet begge veier, men igjen tok Erik/Atle tak på slutten og rodde det i land til finale. Må berømme Erik for fantastisk spill og kanskje det beste vi har sett av ham noen gang!

I semifinalen nr. 2 var det duket for et gjensyn mellom Emil/Alex og Senja som denne gang spilte i lag med "Senhor shark Christiano". Første sett viste Senjaldo/Senhor shark klasse og tok en overbevisende seier med 18-14. I andre sett fant doMundo ut av servene og spilte seg opp til settseier med samme siffer som i første, men denne gang omvendt 18-14. Tredje settet hadde team doMundo en ferdelig start med hele 0-6 etter få minutter. Til tross for at poengsankingen startet så kom de aldri close nok og røyk ut.
Senja jublet etter sin første seier over doMundo på hele 2 år og det fullt fortjent!

Bronsefinalen

Bronsjefinalen ble ikke spilt og Alex/Emil og vant dermed 3. plassen på "walk over".

Finalen

Finalen ble spilt mellom to lag med hver sin debutant. Erik og Christian hadde aldri vært i en finale tidligere så det var knyttet svært stor spenning til hvem som ville gå seirende ut av denne duellen. Begge sett var svært jevne. Første sett vant Christian og Senja overbevisende etter bra spill og flere sharks til 18-15. Andre sett hadde Erik og Atle førertaket og spilte i mange sine øyne best, men på slutten kom Senja og Christian tilbake og kjempet seg inn til seier 18-16. 
Vi gratulerer Senja og Christian med veldig bra spill og en fortjent seier! :-)

Plasseringer

  1. Senja/Christian
  2. Erik/Atle
  3. Alex/Emil
  4. Tom/Kristoffer
  5. Andre og Ola
  6. James/Elin
  7. Morgan/Thiago

Oversikt over lagene

A: Christian og Tom-Rune
B: Emil og Alex
C: Kristoffer og Tom
D: Ola og Andre (Morgan spilte de to siste kampene)
E: Erik-Magnus og Atle
F: Elin og James

BANE 1

C – B 18-3
A – D 18-11
D – B 3-18
C – F 18-12
B – F 18-9
E – A 11-18
C – D 18-11
F - E 7-18

BANE 2

D – E 2-18
E – C 18-13
A – F 18-11
B – E 18-12
A – C 16-18
F – D 14-18
A – B 18-9

SEMI #1

C-E
8-18
18-15
14-16

SEMI #2

A-B
18-14
14-8
15-7

KAMP OM 5. PLASS

D – F
18-12

BRONSEFINALE

Alex og Emil vant på walkover

FINALE

A-E
18-15
18-16