Det jevner seg ut i toppen

foot-stor.png

Det skulle gå ganske langt inn i det nye året før den første turneringen ble arrangert, men når det først ble gjort stilte flere lag opp med hensikten å vinne hele sulamitten. 6 lag stilte til start ved Kastellet skole i Oslo, deriblant tidligere landslagsspiller Jan Gunnar Solli med makker Sigurd Ringstad (tidligere NM-mester i Angry Birds).

Det ble spilt gruppespill der de fire beste lagene gikk videre til semifinale, og det hele startet med en skrell der Ola Anders og Magnus Hunemo knuste regjerende norgersmester Tom Bang og makker Kristoffer Aarskog hele 18-5 i første kamp. Dette kunne altså bli turneringen der alle slo alle, men slik gikk det ikke.

Etter en svært hyggelig start for nevnte Ola og Magnus ble det straks tyngre når de møtte spillere som var klare til å ta opp kampen mot de nye favorittene. To seire og tre tap holdt likevel til en plass i semifinalen.

SE ALLE RESULTATER: http://challonge.com/footvolley2

Emil og Alex, som normalt må kunne anses som kandidat til både semifinale og finale, hadde ikke dagen og måtte slukøret ta til takke med 5-plassen. Riktignok spilte de flere jevne kamper og røk rett og slett på poengforskjell mot Ola og Magnus.

Etterhvert som dagen skred frem våknet Tom og Kristoffer til live og duret gjennom gruppespillet som en varm kniv i smør. Etter et stygt tap i første kamp tok de seg sammen og vant de fire neste kampene, den ene tettere enn den andre.

Jan Gunnar og Sigurd kom dessverre til kort i denne turningen, men de kan med litt trening absolutt tette luken opp til de foran. Med god touch og spilleforståelse kan dette bli et spennende par i løpet av sommeren.

Ringreven og ryddemann Atle stilte trofast opp sammen med sin Erik Magnus. Med gode legg og avslutninger kom de seg greit videre med fire seire, og dermed en førsteplass i gruppen.
Kjell Ove og Christian stilte til start uten å ha spesielt store ambisjoner. Skader og lang tid uten trening kan ta noe av skylden, men de fikk seg en helt grei gjennomkjøring der de spilte jevnt med de to beste lagene og slo de tre andre ganske greit.

6 lag blir til 4 og semifinalene så slik ut:

  • Atle/Erik - Ola/Magnus
  • Tom/Kristoffer - Kjell Ove/Christian

Atle og Erik tok seg greit videre med 2-0 i sett med sifrene 15-10/15-10. 
Tom og Kristoffer tok seg videre med 2-0 i sett, men i en mer jevnspilt semifinale der særlig andresettet fort kunne fått et annet utfall om Kjell Ove og Christian hadde holdt hodene kalde. Stillingen ble 15-11 og 16-14.

Kampen om bronsen ble et oppgjør mellom Ola/Magnus og Kjell Ove/Christian. Etter å ha tatt en ganske behagelig seier i gruppespillet mot samme laget ble taktikken den samme. Kjell Ove og Christian kunne derfor innkassere 3-plassen med 18-8 i sett.

Tid for finale

Finalen ble en jevnspilt affære mellom Tom/Kristoffer og Atle/Erik. Sistnevnte vant første sett 15-8, og man kunne derfor tro at dette skulle bli en rask og enkel kamp. Tom og Kristoffer kjempet inn en 16-14 seier i andresettet etter å ha hatt flere matchballer mot seg, og det måtte altså et tredje og avgjørende sett til for å skille kamphanene.

Også her skulle det blir jevnt med 13-12 (maks 13 poeng i siste sett) til vinnerskallene Tom og Kristoffer, i noe som kan sies å være den jevneste finalen på lang tid. Atle og Erik måtte ta til takke med andreplassen, til tross for meget godt spill hele dagen.

Kristoffer Aarskog