Referat Norgescup: Mandal

7. juli var den store dagen Norgescupen for første gang tok turen til Norges sydligste by, Mandal. På en vindstille dag med knallblå himmel lå forholdene til rette for mye god footvolley. Spillere fra Oslo, Bergen, Arendal, Lillesand og Sverige hadde tatt turen til sørlandsbyen og gav publikum mye å juble for. I tillegg til herreklassen var det også nok damelag med til å ha en egen jenteklasse, noe vi håper er en trend som fortsetter.

Gruppespillet

I gruppespillet var det det tre lag i dameklassen og to grupper med fem lag i herreklassen. Det ble spilt et sett til 18 poeng, hvor 21 poeng var maks (må vinne med to poeng). I tillegg til å spille dameturneringen, stilte tvillingene Henriette og Pernille Ingvaldsen og de svenske søstrene Rita og Isabel Rodrigues også i herreklassen.


Gruppe A

I gruppe A gjorde Kristoffer F. Aarskog/Magnus Hunemo, Markus H. Haven/Brynjar Håland, Martin S. Olsen/Lars Hauge, Tom J. Bang/Atle Briseid og de svenske søstrene Rodrigues opp kampen om de to øverste plassene som gav semifinale. Aarskog/Hunemo var på fra start og tok tidlig føringen i gruppa og vant alle sine kamper. Bang/Briseid hadde en noe tregere start, men slang seg på gruppevinnerne Aarskog/Hunemo og tok den andre semifinalebilletten i gruppe A.

Haven/Håland måtte se seg slått av de to semifinalelagene, men vant de andre kampene og gikk dermed til plasseringskamp om 5. plassen. De svenske jentene Isabel og Rita kapret 4. plassen, mens Olsen/Hauge tok 5. plass i gruppe A.

Gruppe B

Gruppe B bestod av vinnerne fra forrige runde i Norgescupen Alexander M. Karlsen/Emil A. Lindstrøm, tvillingene Ingvaldsen, FV Bergen-gutta Martin H. Haven/Magnus Kyte og Eivind Å. Hagen/Markus D. Loka. Siste laget i gruppe B var Karsten Opheim og Jonas Mouridsen fra Lillesand som med sine 15 år ble tidenes yngste deltakere i Norgescupen. Det ble tidlig klart at Karlsen/Lindstrøm skulle føre an i gruppe B og de vant til slutt alle kampene. Haven/Kyte og Ingvaldsen/Ingvaldsen hadde like mange seiere før siste gruppespillkamp hvor de møttes i kamp om siste den siste semifinalebilletten. Etter en jevn start på kampen dro Haven/Kyte etter hvert i fra tvillingene fra Sarpsborg. Og dermed kunne Martin, som sammen med sin bror Markus stod som turneringsarrangør, og Magnus gjøre seg klare for semifinale mot gruppevinnerne fra gruppe A. Hagen/Loka tok 4. plassen, mens de unge debutantene Opheim/Mouridsen kom på 5. plass i gruppe B. 


Damegruppa

I dameturneringen spilte alle tre lagene mot hverandre en gang før de to beste møttes til finale. Pernille og Henriette Ingvaldsen tok føringen med 18-6 mot Hanna og Maria og seilet opp som favoritter i dameklassen. Svenskene Isabel og Rita, som hadde tatt turen fra Göteborg, viste at de og var lysten på en finaleplass. I deres kamp mot Hanna og Maria ble det jevnt men gjestene fra Sverige tok seieren med 18-14. Dermed ble siste kamp i damenes gruppespill mellom Ingvaldsen x2 og Rodrigues x2 en oppvarming til hva vi hadde i vente i finalen.

Vinnere: Henriette og Pernille Ingvaldsen

Sluttspill

Damenes finale var spennende på mange måter. Ikke bare var det to søsterpar mot hverandre, men det var og Norge mot Sverige. Pernille og Henriette hadde favorittstempelet etter seieren i gruppespillet, men svenskene var klare for revansje. Pernille og Henriette gav likevel Norge en 1-0 ledelse med 18-8 i første sett. Andre sett ble jevnere og mer spennende. Etter mange gode ballvekslinger og imponerende teknikk, kunne det fremmøtte publikum juble for 18-14 og 2-0 seier til Norge og Ingvaldsen-tvillingene.

I kampen om 9. plass møttes Opheim/Mouridsen fra Lillesand Olsen/Hauge fra Arendal til en aldri så liten Aust-Agder-duell. Det skulle vise seg å bli en tett affære. Med eminent serveteknikk og noen kraftige hodestøt var det de unge lovende fra Lillesand som vant første sett. Men Olsen/Hauge viste at de ikke hadde gitt opp håpet i det som var deres første Norgescup sammen. Først tok de sett nr. to, før de avgjorde kampen med 15-11 i tredje set.

Kampen om 7. plass ble utgjort av Hagen/Loka og Rodrigues/Rodrigues. Det var lenge jevnt, men etter litt for mange feil av Hagen/Loka tok svenske Rodrigues/Rodrigues første set 18-9. Andre sett fortsatte i samme stilen med en jevnspilt affære frem til svenskene igjen dro fra midtveis. Med 18-12 til de svenske jentene kunne de juble for 7. plassen.

Arrangør og hjemmehåpet Markus H. Haven tok sammen med sin makker Brynjar Håland opp kampen om 5. plass mot Henriette og Pernille Ingvaldsen som jaktet flere seiere. Etter en lang og varm dag i sørlandssola måtte Henriette ha en time-out for å sjekke blodsukkeret. På tross av det imponerte Team Ingvaldsen med strålende teknikk og holdt Haven/Håland på tå-hev. Likevel tok guttene fra henholdsvis Mandal og Askøy første stikk. Andre sett hadde Haven/Håland brukbar kontroll på og selv om de tok seieren 2-0 i sett var publikum og de andre spillerne imponert over teknikken til jentene. Det faktumet at nettet var stilt på herrehøyde, 2.20m, gjorde også at 6. plassen til Ingvaldsen x2 var en flott prestasjon.

Første semifinalen ble spilt mellom Aarskog/Hunemo og Haven/Kyte. Aarskog/Hunemo kom med to strake 3. plasser fra de forrige Norgescupene, mens Haven/Kyte hadde to 4. plasser fra deres to forrige turneringer. Dermed var det to lag som var ivrige på å nå finalen. Aarskog/Hunemo, som hadde imponert hele dagen med strålende spill, tok en klar 18-6 seier i første sett. I andre sett spilte Haven/Kyte seg opp og viste at de og var å regne med. Men Aarskog/Hunemo holdt unna og kunne juble for første finaleplass siden Greverud. 18-14 var sifrene fra andre sett.

Shark attack

Den andre semifinalen ble dagens lengste match. Bang/Briseid og Karlsen/Lindstrøm var begge innstilt på å møte Aarskog/Hunemo i finalen. Og med flere lange ballvekslinger, hvor den lengste ballvekslingen var mer enn 20 ganger frem og tilbake over nettet. Første sett var det Bang/Briseid som kapret med sifrene 18-14. Men da Karlsen/Lindstrøm svarte med 11-18 i andre sett måtte det et tredje sett til for å avgjøre kampen. Siste sett ble ulidelig spennende og da Karlsen/Lindstrøm ledet 13-10 trodde mange kampen var avgjort. Men Bang/Briseid mobiliserte og snudde settet til 17-15 deres favør.


Finaler

Bronsefinalen ble ingen stor kamp. Karlsen/Lindstrøm klarte å riste av seg semifinaleskuffelsen bedre enn Haven/Kyte. Første set tok de 18-9. Andre set ble enda mindre jevnt. Haven/Kyte måtte innse at de for øyeblikket er den evige 4er etter 18-3 til Karlsen/Lindstrøm i andre set.

I den store finalen var det duket for et interessant oppgjør mellom Aarskog/Hunemo og Bang/Briseid. I gruppespillet var det Aarskog/Hunemo som gikk seirende ut. I finalen tok de nok en gang grep om kampen. Selv om Bang/Briseid gjorde få feil var det de skarpe avslutningene til Aarskog/Hunemo som gav dem første set med sifrene 18-13. Kristoffer F. Aarskog vise tidvis frem sitt store register med blant annet shark attack, noe publikum satte stor pris på. Bang/Briseid kjente muligens at det tok krefter å spille en lang semifinale. For i andre sett fortsatte Aarskog/Hunemo å kjøre på. Selv med sin rutine klarte ikke Bang/Briseid å sette en stopper for de høyreiste karene. Aarskog/Hunemo tok også andre sett, med sifrene 18-9 og kunne løfte pokalen med en 2-0 seier.

Norges Footvolleyforbund gratulerer Kristoffer F. Aarskog og Magnus Hunemo med seieren. Vi ønsker og å rette en stor takk til familien Henanger Haven som arrangerte turneringen og inviterte alle hjem til pizzabaking i steinovn på kvelden.

Vinnere: Magnus Hunemo og Kristoffer F. Aarskog

Vinnere: Magnus Hunemo og Kristoffer F. Aarskog


Norgesmesterskap neste

Neste turnering vil bli Norgesmesterskapet i footvolley på Voldsløkka 18. august. Mer info om NM kommer både her på footvolley.no og på facebook her og her. Du kan melde deg på til NM ved å trykke på knappen under.

Banquet og premieutdeling hos familien Henanger Haven

Banquet og premieutdeling hos familien Henanger Haven

Martin HavenComment