Nord- og sørlending klar for EM i Graz

12. mai var det duket for EM-kvalifisering på Torshov i Oslo. Takket være Bydel Sagene som gjorde en kjempejobb kvelden før, ble kampene spilt på nypreparert bane i perfekt footvolleyvær, altså 16 grader og overskyet.

I den første kampen vant Alex & Tom-Rune 2-0 i sett med sifrene 15-11 og 15-13. I kamp nummer to gikk Alex & Tom-Rune raskt opp i en 8-1 ledelse bare for å se at Kris & Magnus snudde settet totalt og til slutt vant 15-12. Alex & Tom-Rune svarte med å vinne det neste settet 15-6, før de vant 15-10 i det tredje sett i den andre kampen. Dermed ble det 2-0 i kamper i favør Alex & Tom-Rune og Norge vil for første gang bli representert av en nordlending og en sørlending i et europamesterskap i footvolley. Vi ønsker Alexander Mørland Karlsen og Tom-Rune Sørensen masse lykke til i Østerrike 6. – 9. juni! Info om stream/TV vil bli lagt ut når dette er klart.

EMNorge18.jpg

Kvalifiseringen var opprinnelig en 3-lagsturnering, men ettersom laget fra Bergen, Magnus Kyte og Martin Henanger Haven, måtte trekke seg pga. skade, ble det til slutt Kristoffer Aarskog og Magnus Hunemo som knivet med Alexander Mørland Karlsen og Tom-Rune Sørensen om en billett til Europamesterskapet i Footvolley i Graz, Østerrike. Kampoppsettet ble satt til best av tre kamper hvor hver kamp besto av tre sett til 15 poeng (maks 18 poeng). I en eventuelt siste kamp ville det siste settet gå til «maks evig poeng».

Fakta om Europamesterskapet i footvolley:

EM18.jpg
  • EM i footvolley ble for føste gang arrangert i 2016 i Schwäbisch Gmund, Tyskland. Norge stilte med Kristoffer F. Aarskog og Tom J. Bang. Frankrike vant turneringen.
  • I fjor sendte Norge Aleaxander M. Karlsen og Kristoffer F. Aarskog til EM i Albufeira, Portugal. Her tok de blant annet en sterk seier mot Frankrike 2. Portugal ble europamestere på hjemmebane.
  • I år arrangeres EM i Graz, Østerrike fra 6. til 9. juni. Totalt kjemper 15 nasjoner om å bli europamestere i footvolley. Sverige og Isreal deltar for første gang.
Martin HavenComment