Mer enn nedbørsrekorder i Bergen

footvolley-bergen-stor.jpg

Selv nedbørsrekord i sommer setter ingen stopper for det stadig voksende footvolley-miljøet i Bergen. Nå vil gjengen i Footvolley Bergen utfordre Oslo i kampen om å være footvolley-hovedstad i Norge.

Historien

footvolley-bergen-logo.jpg

I oktober 2016 ble Footvolley Bergen registrert i Brønnøysundregistrene. Idrettsorganisasjonen ble opprettet av et styre bestående av fire gutter i alderen 21-23 år. Men starten på historien finner sted på Sunnfjord Folkehøgskule. Det var her footvolley ble introdusert til Footvolley Bergen-grunnleggerne av linjelærer ved skolen, Are Gunnar Korsvoll. Læringskurven var bratt, spesielt da en av linjeturene gikk til Brasil og Rio de Janeiro for å spille footvolley på Copacabana. Etter folkehøgskolen ble footvolleyen tatt med til Bergen hvor det i noen år ble spilt uorganisert før Footvolley Bergen da altså ble godkjent i Brønnøysundregistrene høsten 2016. 

Treninger

Bergen har noen sandvolleybaner å tilby og Footvolley Bergen holder vanligvis til på banene på Slettebakken ved Fysak Allaktivitetshus. Men når pågangen av volleyballspillere er stor hender det at treningene blir flyttet til enten Skansemyren eller Kjøkkelvik. Sesongen på sand er sterkt påvirket av Bergensklimaet, men treningene er utendørs så lenge som været tillater det. Fra oktober til april finner treningene sted innendørs på parkett på Askøy, like utenfor Bergen. Der trenes det footvolley tre dager i uka, mandag, torsdag og søndag.

Treningene våre er preget av mye spill to mot to. Footvolley er en sport som stiller krav til teknikk, noe det blir fokusert på når vi trener innendørs og når sandvolleybanene er opptatt. Under treningene er det fullt fokus, men det skal og være moro på treningene. Det skal være mulig å ha det sosialt samtidig som man kan utvikle seg som footvolleyspiller på Footvolley Bergen sine treninger.

Ambisjoner

Footvolley Bergen ønsker at flere skal oppdage gleden ved footvolley. Derfor er målet å gjøre sporten mer populær og utbredt her i Bergen. Samtidig består klubben pr. dags dato av spillere med sine beste år foran seg. Å ha spillere fra Footvolley Bergen i Norgestoppen er dermed noe det trenes hardt for å oppnå. Klarer man det blir det ikke bare på Brann Stadion bergenserne kommer til å synge ”gullet ska hem”! Det drømmes og om å hevde oss slik at noen av Footvolley Bergen sine spillere får muligheten til å representere Norge i turneringer utenfor våre landegrenser. Med andre ord er det en ambisiøs gjeng som håper å kunne utfordre Oslo sin status som footvolleyhovedstad i Norge. I tillegg ser man at Førde har klart å arrangere Norges Cup flere år på rad, og det er noe man ønsker seg til Bergen og.

[Vi er] en ambisiøs gjeng som håper å kunne utfordre Oslo sin status som footvolleyhovedstad i Norge
— Martin Henanger Haven

Lyst å prøve footvolley?

Bor du i Bergensområdet og har lyst til å teste ut footvolley, er det enkleste å melde seg inn i Facebook-gruppen ”Footvolley Bergen” for å komme i kontakt med oss. Der legges det ut treningstider, hvem som kommer på trening og annen informasjon. Footvolley Bergen har også en Instagram-konto hvor det er mulig å se hvordan treningene er og hva som ellers rører seg i Footvolley Bergen. Terskelen for å være med på trening er lav, og alle gutter og jenter fra 15 år og eldre som er interessert ønskes hjertelig velkommen på trening. Har du ikke Facebook eller Instagram kan du sende en melding til Martin H. Haven på 478 78 842, eller Magnus Kyte på 954 84 219.

Martin HavenComment