Bang og Aarskog til topps i NM i Slemmestad

finalespillere-nm-slemmestad.png

I sin femte finale var det endelig Tom Johannes Bang sin tur til å ta med seg trofeet hjem. Sammen med sin makker, Kristoffer Førde Aarskog, så slo de Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson 2-0 i finalen.

Årets norgesmesterskap i footvolley ble avholdt i Slemmestad lørdag 16. august. Med strålende vær og hele 16 lag så ble dette en stor suksess. Det var en nydelig dag med flott vær og perfekte spilleforhold. Denne turneringen markerte også slutten på sesongen og det ligger stor prestige i å vinne. 

Dette arrangementet hadde ikke vært mulig uten lokale sponsorer som Meny Slemmestad, Slemmestad2020 og Trygg Grunn - i tillegg til innsatsen fra den lokale Slemmestadgutten Dag Briseid og frivillige. Det ble også servert mat fra Smak av Italia underveis i turneringen. 

Mange lokale lag

Interessen for å være med på årets NM har vært stor blant lokale Slemmestad-ungdommer. Faktisk var det så mange som var interessert at det måtte gjennomføres kvalifisering fredag kveld og lørdag morgen for å bestemme hvem som fikk lov til å delta. 

Av guttespillere så klarte Vikebø/Bergseng og Tobias/Thomas å kvalifisere seg på fredag kveld. På lørdag morgen så ble det en spennende kvalifisering for juniorene, hvor til slutt Kristoffer/Mads trakk det lengste strået. Grunnet et frafall på et av de andre lagene, så ble også Magnus med videre som makker til strandfotball-legenden Pak Ling Li. 

LES OMTALE I DRAMMENS TIDENDE

Påmeldte lag

Av de 16 lagene som var påmeldt så hadde 9 av de rankingpoeng fra før. Dette vil si at de har spilt rankingturneringer i regi av Norges Footvolleyforbund. De aller fleste av de beste lagene var representert, med unntak av den fleksible humørsprederen Alexander Mørland Karlsen. Han måtte dessverre hvile kropp og sjel på en øy i Middelhavet. Alexander ble erstattet av en sporty svenske med navn Robin Nordgren - som kom helt fra Malmö.

Det laget som reiste lengst (foruten svensken) for å være med var de tidligere fotballproffene Steinar Tenden og Are Gunnar Korsvoll. De kom hele veien fra Førde og viste seg som to spillere vi må se opp for i fremtiden. Dette var deres første turnering, og de har allerede samlet verdifull erfaring. 

Her er alle lagene som var påmeldt årets norgesmesterskap (klubb og samlet rankingpoeng i parentes): 

 1. Kristoffer F. Aarskog og Tom Johannes Bang (Footvolley Oslo) (1525)
 2. Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson (Footvolley Oslo) (1460)
 3. Atle T. Briseid og Erik-Magnus Samland (Footvolley Oslo) (1115)
 4. Morten Håland og Vemund Flatøy (Footvolley Slemmestad) (670)
 5. Emil Auriel Lindstrøm og Robin Nordgren (Footvolley Oslö) (565)
 6. Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes (Footvolley Oslo) (510)
 7. Øyvind Kvangardsnes og Ola Godø Andersen (Footvolley Sunnmøre) (180)
 8. Pak ling Li og Magnus (Footvolley Slemmestad) (55)
 9. Njål Sund og Magnus Hunemo (Footvolley Sogndal) (35)
 10. Bjørnar Øyahals og Mikkel Feyling (Footvolley Slemmestad) (5)
 11. Are Gunnar Korsvoll og Steinar Tenden (Footvolley Førde) (0)
 12. Robert Moe og Eskild Røine Johansen (Footvolley Slemmestad) (0)
 13. Håvard Kristensen og Petter Bryhn (Footvolley Slemmestad) (0)
 14. Kristoffer og Mads (Footvolley Slemmestad) (0)
 15. Tobias og Thomas (Footvolley Slemmestad) (0)
 16. Vikebø og Bergseng (Footvolley Slemmestad) (0)

Gruppespill

Gruppespillet foregikk på to flotte baner ved idrettsparken i Slemmestad, samt ved hovedbanen i gamle Slemmestad sentrum. Her ble det gjennomført 24 kamper hvor vi gikk fra 16 lag til 8 lag. Her ble det dessverre stopp for det fleste lagene fra Slemmestad. Det er tydelig at det krever en del trening for å hevde seg blant norgeseliten i footvolley. 

SE ALLE RESULTATER FRA TURNERINGEN

Kvartfinaler

Etter at gruppespillet var ferdig så flyttet alle seg ned til hovedbanen ved bryggene i gamle Slemmestad sentrum. Her var det tilrettelagt med tribuner, musikk og speakertjeneste. Her ble de resterende kampene spilt. 

Kampoppsett og resultater fra kvartfinalene (vinner i uthevet skrift): 

 1. Kristoffer F. Aarskog og Tom Johannes Bang VS Øyvind Kvangardsnes og Ola Godø Andersen (15-5 15-9)
 2. Njål Sund og Magnus Hunemo VS Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson(6-15 8-15)
 3. Atle T. Briseid og Erik-Magnus Samland VS Emil Auriel Lindstrøm og Robin Nordgren (15-12 10-15 11-9)
 4. Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes VS Morten Håland og Vemund Flatøy (15-11 15-12)

Den jevneste kampen ble spilt mellom Atle/Erik-Magnus VS Emil/Robin. Det nykomponerte laget holdt stand helt inn i det tredje settet, men måtte til slutt gi tapt med minst mulig margin. Den store overraskelsen, for noen, var nok at fem ganger norgesmester Morten Håland og fjorårets finalist Vemund Flatøy ble slått ut av ringrevene Kjell Ove og Christian. 

SE BILDER FRA DRAMMENS TIDENDE
SE BILDER TATT AV ØYVIND KVANGARDSNES

SEMIFINALER

Semifinalistene ble lag som ofte kommer langt i Norgescupen og her var det duket for noen jevne kamper. 

Kampoppsett og resultat fra semifinalene (vinner i uthevet skrift): 

 1. Kristoffer F. Aarskog og Tom Johannes Bang VS Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes (15-7 15-10)
 2. Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson VS Atle T. Briseid og Erik-Magnus Samland (15-12 10-15 11-8)

Kamp 2 ble en skikkelig jevn kamp som måtte avgjøres i et tredje sett. Her svinget lagene frem og tilbake og vi ble vitne til mye bra spill og lange ballvekslinger. Tom-Rune og Henrik ble til slutt for sterke og krevde sin plass i finalen. Kamp 1 var også veldig underholdende med mange flotte avslutninger, men Kristoffer og Tom hentet i land seieren ganske greit. 

Bronsefinale

Tradisjon tro i NM så spilles det plasseringskamp gjennom en bronsefinale. 

 1. Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes VS Atle T. Briseid og Erik-Magnus Samland (18-12)

Det var to slitne lag som knivet om den gjeve tredjeplassen - eller som prøvde å unngå den fryktede 4. plassen. Atle og Erik-Magnus vant til slutt 18-12. 

Finale

Finalen ble en kamp mellom de to toppseedede lagene i turneringen, så dette var kanskje ikke en veldig stor overraskelse.

 1. Kristoffer F. Aarskog og Tom Johannes Bang VS Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson (18-15 18-12)

Første sett ble veldig jevnt og Tom-Rune og Henrik ledet nesten gjennom hele settet. På stillingen 15-13 så var det bom stopp og Kristoffer og Tom tok de neste 5 poengene. Det andre settet var også jevnt og lagene fulgte hverandre med to poengs ledelse til Kristoffer og Tom helt frem til 13-11. Etter dette dro de i fra og kunne innkassere en 18-12 seier i det andre settet. 

Tom, som spilte sin 5. finale fikk endelig sin etterlengtede seier. Sammen med sin nye makker Kristoffer Førde Aarskog har de gjennom sin første sesong sammen vunnet 4 rankingturneringer, kommet på andreplass to ganger, vunnet turnering i Finland og kommet på 8. plass på turnering i Østerrike. Om fremgangen fortsetter så håper vi at dette laget kan få noen bra resultater nedover europa neste sommer. 

Rankingpoeng

I følge regelverket så deles det ut doble rankingpoeng under NM. Til vanlig arrangeres det 1 rankingturnering hver måned hvor spillerne har mulighet til å opparbeide seg rankingpoeng. Disse poengene blir brukt for å kunne seede spillere samt å kunne bestemme hvem som skal representere Norge i utlandet. 

Følgende rankingpoeng ble delt ut etter årets NM: 

1. Kristoffer F. Aarskog og Tom Johannes Bang (400)
2. Tom-Rune Sørensen og Henrik Salveson (300)
3. Atle T. Briseid og Erik-Magnus Samland (200)
4. Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes (160)
5. Emil Auriel Lindstrøm og Robin Nordgren (100)
6. Morten Håland og Vemund Flatøy (40)
6. Øyvind Kvangardsnes og Ola Godø Andersen (40)
6. Njål Sund og Magnus Hunemo (40)
9. Pak ling Li og Magnus (40)
9. Bjørnar Øyahals og Mikkel Feyling (40)
9. Are Gunnar Korsvoll og Steinar Tenden (40)
9. Robert Moe og Eskild Røine Johansen (40)
9. Håvard Kristensen og Petter Bryhn (40)
9. Kristoffer og Mads (40)
9. Tobias og Thomas (40)

SE OVERSIKT OVER RANKINGPOENG

Årets spiller

Etter endt sesong så kårer vi årets spiller basert på den spilleren som har fått flest rankingpoeng. Årets spiller mottar en vandrepremie i form av en gullball. Denne må overleveres til en evt. ny vinner etter neste sesong.

Ved en feiltakelse så ble denne prisen utdelt til Kristoffer Førde Aarskog under banquetten. I ettertid viser det seg at denne prisen tilhører Tom-Rune Sørensen som har ledet med antall rankingpoeng gjennom hele sesongen. Avstanden mellom de to var på bare 20 poeng. Vi gratulerer Tom-Rune med en strålende sesong. 

Oppsummering

Vi vil takke våre sponsorer som har gjort det mulig å få gjennomført dette arrangementet. Vi vil også takke nye og gamle spillere, frivillige som har stilt opp, publikum som har heiet frem sine spillere og ikke minst primus motor Dag Briseid som har stått på for å få dette til. Vi gleder oss til å se utviklingen i Slemmestad og kommer gjerne igjen neste sesong. 

Kristoffer AarskogComment