Kvartfinale i Pro Footvolley Tour

pro-footvolley-tour-2015-stor.png

Denne helgen ble det arrangert Pro Footvolley Tour i Fort Lauderdale - ca. 30 minutter nord for Miami. Norge stilte med representantene Kristoffer Førde Aarskog og Tom-Rune Sørensen. Resultatet ble kvartfinale mot regjerende mestere. 

Norges Footvolleyforbund har bare eksistert siden 2008, men har sakte men sikkert fostret frem flere gode footvolley-spillere. I 2014 måtte Dag Briseid gi seg pga. skade og med det så var dominansen til Dag Briseid og Morten Håland over. Etter dette så har nivået i Norge blitt jevnere og det er nå flere lag som kjemper i toppen ved hver rankingturnering. 

To av disse spillerne er Kristoffer Førde Aarskog og Tom-Rune Sørensen - og de bestemte seg for å reise til USA for å måle seg mot meritterte spiller der. 

LES MER: Norge stiller opp i Pro Footvollley Tour i Miami

NYKOMPONERT LAG

Til vanlig spiller Kristoffer med Tom Johannes Bang som sin faste partner, mens Tom-Rune spiller med Henrik Salveson. Ingen av disse kunne stille opp i Miami og det ble derfor et nykomponert lag som tok turen over atlanteren. Det tar litt tid å spille inn et nykomponerte lag så ukene før avreise ble brukt på terping av blant annet forsvarsspillet.

LES MER: Bang og Aarskog til topps i NM i Slemmestad

SE VIDEO FRA FOOTVOLLEY PÅ PARKETT

Trening i Oslo blir i vintermånedene gjennomført innerdørs på parkett. Dette er ingen fordel når man spiller internasjonale turneringer på sand. Dette ble likevel en utfordring som Kristoffer og Tom tok på strak arm. 

TURNERINGEN

pro-footvolley-tour-logo.png

Pro Footvolley Tour har eksistert siden 2008 og ble startet opp av Sergio Menezes. Hvert år blir turneringen avholdt i sør Florida (Miami, Hollywood og Fort Lauderdale) samt flere andre steder i USA. Dette varierer fra år til år. Turneringen blir også filmet og sendt på det amerikanske kabelnettverket. 

Denne turneringen ble avholdt i Fort Lauderdale By-The-Sea med til sammen 12 lag fra 8 forskjellige nasjoner; USA (4), Norge, Brazil, Japan, Venezuela, Mexico, Argentina, Colombia og Portugal.

Opprinnelig skulle norgedödaren Christian Vieri delta i turneringen, men han ble forhindret fra å delta. Dette var synd da det hadde vært en etterlengtet attraksjon for turneringen. Vi håper han stiller opp i senere turneringer.

Turneringen ble avholdt lørdag (gruppespill) og søndag (sluttspill). Lørdagen var preget av dårlig vær med lett regn og til dels mye vind. Dette bedret seg utover dagen og når kampene til Norge ble avholdt så var solen og publikum på plass. Søndagen var en strålende dag nesten uten skyer, men med lave temperaturer. Kanskje flaks for et norsk lag som ikke helt hadde fått nok tid til å avklimatisere seg. 

Alle kamper var et sett til 25 poeng hvor man må vinne med minst to poeng (i det uendelige). Spesielle regler i denne turneringen er at nettet er rundt 2 meter (vanligvis 220 cm) og at man får opptil 3 to-poengere for shark attack og brassespark som fører til poeng uten at motspiller klarer å touche mer enn en gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

lauderdale.png

GRUPPESPILLET

Kristoffer har tidliger studert og spilt collegefotball i Florida og har derfor mange venner der. En venn og tidligere lagkamerat er Gustavo Alencar, eller Guga som han også blir kalt. Han er i dag personlig trener på South Beach i Miami og også en av få spesialiserte footvolley-trenere i USA. Tilfeldigheter ville ha det til at Kristoffer og Guga endte opp i samme gruppe. Og med tre lag i hver gruppe hvor to lag går videre så var det her duket for en elimineringskamp mellom gamle venner. 

VIDEO: SE TOM-RUNE SIN SHARK PÅ TRENING

Norge ble trukket i gruppe med USA 2 (Salvador & Rafinha) og Portugal (Guga & Wellington). Det vil si to kamper for å avgjøre hvem som skulle ende på 1.- 2.- eller 3.-plass.

Den første kampen sto mellom USA 2 og Portugal hvor USA 2 ble for sterke og drog i land seieren. Etter dette så var det duket for kamp mellom USA 2 og Norge. 

Kristoffer og Tom-Rune har rukket å bli kjent med sanden og forholdene og startet kampen forrykende. Halveis inn i kampen så hadde ledelsen allerede vært opp i 5 poeng, og inkluderte flere shark attacks og brassespark. Så begynte konsentrasjonen og kreftene å minske. Sakte men sikkert ble Norge tatt igjen og til slutt så var sluttresultatet 25-20 til USA 2. En kamp som begge spillere følte burde endt i seier. 

Vi spilte en veldig god kamp og tapte nok på grunn av noen slurvefeil samt litt dårlig samspill i forsvar. Et par uker til med terping av forsvarsspill så er jeg sikker på at vi hadde tatt en grei seier mot USA 2
— Kristoffer Førde Aarskog

VIDEO: SE MATCHBALL SHARK ATTACK MOT PORTUGAL

Dette var siste kamp i gruppespillet og Norge gikk videre til kvartfinale. Motstander dagen etter ble uheldigvis regjerende mestere Fernando & Adriano (Brasil). De har vunnet Pro Footvolley Tour de to siste årene. 

FØLG PRO FOOTVOLLEY TOUR PÅ FACEBOOK

GUGA MED SHARK ATTACK MOT NORGE

(Artikkelen fortsetter under videoen)

SLUTTSPILLET

Norge hadde første kamp i sluttspillet på søndagen og den var mot veldig god motstand. Fernando & Adriano er regjerende mestere og bruker mye tid på trening og i turneringer. Kampen skal likevel spilles og Norge stilte med godt mot. 

Norge fikk en dårlig start og kom under 3-0 ganske tidlig. Dette ble likevel redusert ganske raskt og på 10-10 så var stillingen utlignet. Norge gikk til og med opp til 11-10. Etter dette så var det jevnt helt frem til ca. 18 poeng. Nå fikk Brasil et lite overtak og gikk opp til 24-20. Norge måtte være smarte og prøve å få inn noen to-poengere. Dette klarte de. Etter et nydelig opplegg av Tom-Rune fikk Kristoffer satt inn en Shark Attack verdt to poeng. Stillingen ble 24-22 - og fortsatt håp om avansement. Uheldigvis fikk Brasil inn det neste poenget og sto som vinnere av kvartfinalen med 25-22. 

Bra innsats av Norge som var nær ved å slå ut regjerende mestere Brasil. 

Brasil gikk videre til semi-finale hvor de faktisk tapte. Finalen ble spilt mellom Venezuela (Ivan & Juan) og USA 1 (Menezes & Nobrega) hvor USA 1 til slutt tok hjem seieren etter en utrolig jevnspilt finale.

welcome-miami-beach.png
Kristoffer AarskogComment