NM 2013: Håland/Briseid forsvarte tittelen

footvolley_shark_600.jpg

Det har i helgen vært arrangert norgesmesterskap i footvolley på Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. I fantastiske omgivelser og med et nydelig vær så ble arrangementet en stor suksess. Nivået i Norge har de siste året blitt jevnere enn noen gang, men likevel ble årets norgesmestre igjen Morten Håland og Dag Briseid.

Til årets NM så var det 12 lag påmeldt. 7 lag tok turen fra Oslo, 4 lokale lag var påmeldt samt et lag fra Sogndal. Totalt 24 spillere var klar til å kjempe om tittelen som norgesmester på to flotte baner ved Eid Vidaregåande Skule.

FINE FORHOLD

De fleste startet dagen med en god frokost på Nordfjord Hotell og så ut av vinduet at solen allerede skinte fra en skyfri himmel. Denne himmelen forble skyfri hele dagen og det var ikke et vindpust å oppdrive. Alt lå til rette for et vellykket arrangement. Morgenfuglen Tom Bang var også så freidig at han tok en morgendukkert i bassenget. - Gamle kropper trenger mye oppvarming, så jeg tok noen runder i varmebassenget, sa Bang i en kommentar.

Kl. 0900 var de første bilene på plass ved turneringsområdet for å sette på plass utstyr. Sekretæriat, PA-anlegg, kiosk, drikkevarer, sponsorbannere, turneringsoversikt m.m. ble raskt satt opp. - Vi har vært heldig og fått støtte fra mange lokale sponsorer, så det er viktig at vi gir noe tilbake i form av å sette opp bannere o.l. - sier arrangør Bjørn Totland.

Footvolley er gøy, synes Anders Karlsen og Sebastian Width. Foto: Stig Høynes,  haugenfotball.no

Footvolley er gøy, synes Anders Karlsen og Sebastian Width. Foto: Stig Høynes, haugenfotball.no

Klokken 1000 startet turneringen etter planen, men unntak av en forsinkelse av bohemene Alexander Mørland Karlsen og Emil Lindstrøm, som var så uheldig å sitte fast i morgenrushet. Dette medførte rokkeringer på det opprinnelige oppsettet. Nordfjordeid er forøvrig et lite tettsted med rundt 3000 innbyggere.

SE FLOTTE BILETE FRÅ TURNERINGEN PÅ HAUGENFOTBALL.NO

GRUPPESPILL - KAMPEN OM KVARTFINALENE

 gruppespillet så fikk hvert lag spille tre kamper for å finne ut hvem som går videre til kvartfinale. Totalt besto gruppespillet av 18 kamper og dette var estimert til å være ferdig rundt kl. 1430. Vi holdt oss godt innenfor tidsskjema og alle kampene ble gjennomført uten problemer.

De lokale lagene besto for det meste av spillere som ikke har spilt så veldig mye footvolley enda, men vi tror at dette var en god erfaring og vi håper det har gitt mersmak. Her er det absolutt mange spillere med stort potensiale og det blir spennende å følge disse i fremtiden. Av de åtte lagene i kvartfinale så var det bare Magnus Hunemo og Njål Sund som klarte å komme seg videre. Magnus er en spiller som startet med footvolley for mange år siden, men som student i Sogndal så har det blitt lite spill de siste årene. Han fikk med seg makker Njål Sund med bakgrunn i sandvolleyball. Dette var hans første turnering. Vi gratulere med god innsats og underholdende spill.

KVARTFINALER

Foruten Hunemo/Sund så gikk, som forventet, lagene fra Oslo videre til kvartfinale. Her fikk vi mange interessante kamper. Det korteste strået trakk Aarskog/Totland da de allerede i kvartfinale måtte spille mot de regjerende mestrene. Her er kvartfinalekampene:

  • Salveson/Sørensen vs Lindstrøm/Karlsen  (15-18, 14-18)
  • Håland/Briseid vs Aarskog/Totland (18-12, 18-11)
  • Furnes/Knutsen vs Tru/Kvangarsnes (18-14, 15-18, 15-13)
  • Bang/Flatøy vs Hunemo/Sund (18-6, 18-5)

Det mest overraskende resultatet var at Lindstrøm/Karlsen tok knekken på Salveson/Sørensen. Overraskende basert på tidligere plasseringer og rankingpoeng, men kanskje naturlig med tanke på antall timer på treningsfeltet. Det ble også tett i kampen mellom Furnes/Knutsen og Tru/Kvangarsnes - og denne kampen kunne i utgangspunktet vippet begge veier. Furnes/Knutsen utnyttet sine mange år som makkere og dro i land den viktige matchballen.

SEMIFINALER

Andreas Tru fra Hellas. Foto: Stig Høynes, haugenfotball.noI semifinalene så var det duket for følgende kamper:

  • Lindstrøm/Karlsen vs Bang/Flatøy (14-18, 16-18)
  • Håland/Briseid vs Furnes/Knutsen (18-10, 18-11)

Det ble et jevnt oppgjør mellom Lindstrøm/Karlsen og Bang/Flatøy, men det nykomponerte laget Bang/Flatøy klarte å sy sammen et godt samarbeid og flotte angrep som førte dem videre til finale.

BRONSEFINALE

En bronsefinale mellom to slitne lag ble avholdt i forkant av finalen, og dette endte med seier til Lindstrøm/Karlsen vs Furnes/Knutsen (18-12). Det ble litt dramatisk på slutten når Furnes klarte å få krampe i både fremside av legg og bakside av lår. Det er mulig at treningsopplegget frem mot NM ikke har vært helt optimalt og vi er sikre på at den detaljfokuserte og treningsivrige Furnes får analysert og justert dette frem mot neste års NM. - Jeg har allerede startet oppkjøringen til neste års NM og fremside av legg får mye fokus, sier en sliten Furnes til footvolley.no.

FINALE

I finalen var det nå duket for et oppgjør mellom noen gamle travere som har vært med i footvolleymiljøet siden oppstarten i 2008. Et nykomponert lag med Bang/Flatøy måtte til pers mot norgesmestrene de siste fem årene. En voksen oppgave, men eg oppgave de tok imot med åpne armer.

Bang/Flatøy åpnet forrykende, og med meget solid spill, og klarte å dra i land seier i det første settet med 18-13. De overrumplet mesterne og presset de med fantastiske server, taktisk klokskap og flott angrepsspill. Mesterne var rystet og måtte reise kjerringa i sett to. Med sin erfaring klarte de nettopp dette og hevnet seg med å dra i land en 18-13 seier. Det var duket for et tredje sett.

I det siste settet så var det jevnt hele veien, og publikum fikk sett fantastiske ballvekslinger og underholdning av høy klasse. Håland/Briseid drog til slutt seieren i land etter at matchballen gikk i deres favør. Et utrolig NM ble kronet med en tett og spennende finalekamp.

BANQUETT

Turneringen ble, som seg hør og bør, avsluttet med banquett på den lokale restauranten Expeditionen. Her ble det servert musserende vin, grillmat-buffet, fine taler og premieutdeling. NM er også den siste turneringen denne sesongen, og det ble gjort noen oppsummeringer, folk ble takket og spillere ble æret.

Når Norges Footvolleyforbund er på fest så foregår ikke alt som normalt. Her tar man med egen gitar, egne sanger, kjører allsang, danser med de lokale damene og drikker lokale drikkevarer. Når alle minnene fra kvelden sakte men sikkert dukker opp igjen, så kan vi skrive mer om dette.

OPPSUMMERING

Vi gratulerer nok en gang de gamle mestrene med seieren, og også med mye flott spill. Premien var i år to spesiallagede ringer fra BergArt - en lokal smykkekunstner - med innskripsjonen "NORGESMEISTRING". - Å gå rundt med en pokal på fingeren er ikke like greit som å gå rundt med en ring, sa Dag Briseid en eller annen gang på banquetten.

Arrangørene Bjørn Totland og Kristoffer Førde Aarskog er strålende fornøyd med helgens arrangement, og alt har gått på skinner. Baneforholdene var veldig bra og Nordfjordeid kan være stolte av å ha slike flotte forhold rett utenfor stuedøra. - Tilbakemeldingene fra spillerne har kun vært positive og vi er kjempefornøyd med at innbyggerene på Eid har tatt så vel i mot oss. Med tanke på oppslutning både blant spillere og publikum så skal man ikke se bort i fra at vi kommer tilbake til neste år, sier president Kristoffer Førde Aarskog.

- Vi ønsker også å rette en takk til de som har vært med å sponse årets NM. Uten de hadde ikke dette vært mulig. Nordfjord Hotell har sørget for Badehus, overnatting og banquett. Sparebanken Vest har gitt oss økonomisk hjelp. BergArt har laget flotte spesialdesignede ringer til norgesmestrene. Nordrikk har bidratt med drikkevarer og premier. Coop Mega sørget for mat til spillerne underveis i turneringen. I tillegg så har vår nye utstyrssponsor Macron bidratt med drakter under årets turnering. Vi retter også en stor takk til Eid Vidaregåande Skule som stilte baner og område til disposisjon sier Bjørn Totland i en siste kommentar.

Arrangør Kristoffer Førde Aarskog, ordfører Alfred Bjørlo og arrangør Bjørn Totland. Foto: Stig Høynes,  haugenfotball.no

Arrangør Kristoffer Førde Aarskog, ordfører Alfred Bjørlo og arrangør Bjørn Totland. Foto: Stig Høynes, haugenfotball.no

Kristoffer AarskogComment