Referat fra Norgescup: Greverud

Sesongens andre Norgescup fant sted 7. april på Greverud. Noen fikk sin footvolleydebut mens andre fikk sand under føttene for første gang i år. Det var god stemning og godt oppmøte med 11 påmeldte lag. Regjerende Norgesmestere Alexander M. Karlsen og Emil A. Lindstrøm viste at NM-tittelen de vant i høst ikke var noe blaff.

Gruppespillet

De to beste lagene fra hver gruppe avanserte til semifinaler. Kampene i gruppespillet ble spilt med kun et set hvor det var første mann til 11 poeng.

Spillerne var fornøyd med årets første Norgescup på sand. Bilde er fra en treningsøkt tidligere i vinter.

Spillerne var fornøyd med årets første Norgescup på sand. Bilde er fra en treningsøkt tidligere i vinter.

Gruppe A

Gruppe A bestod av nye og gamle spillere, både fra øst og vest, nord og sør. Det skulle vise seg å bli en tett gruppe hvor flere lag hadde muligheten til å avansere. Nykommerne Andreas Engedal (Kristiansand) og Kristian Fluge Sævig (Bergen) startet imponerende i sin første kamp hvor de til slutt måtte gi tapt 9-11 mot Martin H. Haven og Magnus Kyte fra FV Bergen. Atle Briseid fikk Stig Kallestad til å gjøre et aldri så lite comeback i Norgescup-samenheng, og sammen tok de tidlig føringen i gruppe 1 med tre strake seiere. I kamp nr. 4 møtte de FV Bergen til en jevn og spennende kamp. Selv om Briseid/Kallestad hadde matchball var det FV Bergen som tok seieren 11-10! Med det spilte også FV Bergen seg inn i kampen om gruppeseier.

Beachvolley-legenden Iver Horrem hadde teamet seg opp med Jon Grydeland og sammen med Kjell Ove Knutsen og Christian Furnes ble de to lag som prøvde å stikke kjepper i hjulene på Sørensen/Wilsgård, Haven/Kyte og Briseid/Kallestad i kampen om de to øverste plassene. Til slutt var det Haven/Kyte som tok gruppeseieren på innbyrdes foran Briseid/Kallestad.

Gruppe B

I gruppe B møttes flere kjente travere samt det nyakkompagnerte laget med superbrysteren Sigurd og Henriette som nylig kom tilbake fra heroisk innsats for Norge i Israel. De åpnet sterkt mot Norgesmesterne og viste ellers at de begge har mye på gang. 

Kampen om tredjeplassen i gruppen ble en duell mellom Bergenslaget Markus/Brynjar og navnebrødrene Erik fra Sogndal. Markus og Brynjar viste at all treningen i vinter har gitt resultater og tok en overbevisende seier mot laget som kom til kvartfinalen i fjorårets NM. I kampen om gruppeseieren stod det mellom Emil/Alex og Kristoffer/Magnus. Førstnevnte lag gjorde rent og vant samtlige kamper, men etter hvert ble Kris&Co varme i trøya og viste at dette laget kommer til å bli spennende å følge fremover. 

Semifinaler

Første semifinale ble spilt mellom Haven/Kyte fra FV Bergen mot Aarskog/Hunemo fra FV Oslo. Første set var lenge jevnspilt, frem til Kyte måtte ha en medisinsk timeout for å fikse ei tånegl. Etter dette mistet FV Bergen litt av flyten og Aarskog/Hunemo tok første set 13-18. Andre setet fortsatte i samme stil som første. Uten den helt store spenningen kontrollerte FV Oslo inn 11-18 og 0-2 i set.

Den andre semifinalen ble en jevnspilt affære mellom to lag som var sultne på seier. Etter nærmere 5 års eventyr i Rio fikk vi endelig se Stig på norsk sand igjen. Sammen med evig-unge Atle, viste det tidligere Tippeligaspilleren at han fremdeles besitter footvolleyskills helt i Norgestoppen. Første sett gikk til Alex/Emil (20-18), mens andre settet gikk til Atle/Stig (19-17).I tredje og avgjørende sett tok team DoMundo grep og styrte skuta til en overbevisende 15-7 seier.

Resultater semifinaler:

Haven/Kyte vs Aarskog/Hunemo, 0-2 (13-18, 11-18)

Karlsen/Lindstrøm vs Briseid/Kallestad, 2-1 (20-18, 17-19, 15-7)

Bronsefinale

Pallen: f.v. Atle Briseid og Stig Kallestad (3.plass), Alexander M. Karlsen og Emil A. Lindstrøm (1. plass), Magnus Hunemo og Kristoffer F. Aarskog (2. plass).

Pallen: f.v. Atle Briseid og Stig Kallestad (3.plass), Alexander M. Karlsen og Emil A. Lindstrøm (1. plass), Magnus Hunemo og Kristoffer F. Aarskog (2. plass).

Bronsefinalen ble en duell mellom gruppevinner og gruppetoer fra gruppe 1 i gruppespillet. Da var det Haven/Kyte som vant en spennende kamp 11-10. Nå ble det mindre spenning. Det var to lag som begynte å kjenne det på kroppen at et var årets første turnering i sand. Da ble rutinen til Briseid/Kallestad viktig, og de tok føringen i kampen som ble spilt et set til 18. Etter noe fint spill, men og slurv fra slitne kropper, var det de eldste som trakk det lengste strået. Sluttresultat ble 18-13 favør Briseid/Kallestad.

Resultat bronsefinale:

Haven/Kyte vs Briseid/Kallestad, 13-18

Finalen

I finalen ble det et nytt møte mellom første- og andreplassen fra gruppe B, og Kristoffer og Magnus var sultne på revansj. I første settet åpnet Alex og Emil sterkt og vant 18-11 etter stabilt og godt spill. I sett nr. 2 viste Kristoffer og Magnus at de blir å regne med fremover og med gode legg og knallharde avslutninger vant de 20-18.

Finalen ble en en relativt jevn affære i en kamp hvor spillerne virkelig begynte å kjenne melkesyra i Greverudsanda. Alex og Emil fikk en god start og ledet med flere poeng i starten, men Kris&Co kom tilbake og utlignet differansen før team DoMundo red på en ny bølge og kapret nye poeng. På slutten var begge lag temmelig slitne. Emil hadde skjult sine kramper så godt han kunne, men før han visste ord av det så fikk Alex det også. Mens Kris og Magnus gispet etter pusten så løp Alex og Emil rundt med robot-lignende footvolleymoves omgitt av en kraftig duft fra Torshov sport sin legendariske varmekrem. Var ikke godt å si hvordan det skulle gå, men Bjølsenbrødrene Alex og Emil sto fremdeles oppreist og halte i land seieren med sifrene 15-11. 

Resultat finalen:

Karlsen/Lindstrøm vs Aarskog/Hunemo, 2-1 (18-11, 18-20, 15-11)

Mye å se frem til

Det var helt topp å se at 11 lag stilte opp så tidlig i sesongen, og ikke minst at flere spillere hadde tatt turen hele veien fra Bergen. Å starte året med å spille på ekte footvolley-underlag lover godt for sommersesongen da omstillingen til sand blir lettere slik at formkurven kommer raskere. Vi gleder oss masse til footvolley, sommer og sol og ikke minst til kommende turneringer både nasjonalt og internasjonalt. Ta en titt i kalenderen vår og se hva som skjer fremover.

Martin HavenComment