Ny deltakerrekord i NM!

5. september var det duket for årets Norgesmesterskap i Footvolley på Voldsløkka i Oslo.

Etter god rekruttering i løpet av sommeren endte vi opp med rekordmange lag, 25 lag i herreklassen og 11 lag i dameklassen. Vi hadde i tillegg flere lag på venteliste som dessverre ikke fikk bli med i årets NM, men vi håper vi ser dem igjen neste år.

Veldig stas å se at våre gode venner i Oslo Sandvolleyballklubb stilte med flere lag – både i herreklassen og dameklassen. Vi håper på enda flere lag herfra i neste års NM.

VI er også takknemlige for vårt gode samarbeid med Sagene IF som stilte med kiosk og toalett- og garderobefasiliteter i deres nye klubbhus. Bydelens store ildsjel og Sagene IF sin uoffisielle daglig leder, Warsame på 16 år, ble hyret inn som sjefssekretær og passet på at alt gikk riktig for seg i sekretariatet.

Gruppespillet bød på mye godt spill og publikum koste seg i solen, mens en av Oslos beste Dj-er, DJ Smith, sto for musikken. I herresluttspillet fikk vi flere store overraskelser, hvor bl.a. det nykomponerte laget fra Footvolley Bergen, Kevin Tran og Simon Nitsche, slo til med en kvartfinaleplass.

Sluttspillet

Siri Sættem og Siri Okkenhaug spilte sitt første NM og fikk tøff motstand i semifinalen mot rutinerte Pernille Ingvaldsen Smith og Hanna Urke Møllerstad. Ingvaldsen Smith og Urke Møllerstad trakk det lengste strået og gikk til finalen, hvor de møtte sandvolleyballprofilene Ingrid Lunde og Victoria Faye Kjølberg etter at sistnevnte slo ut Eline Lossius og Lene Leirvåg i den andre semifinalen.

Lunde og Faye Kjølberg gjorde en god figur i finalen, men måtte til slutt se seg slått av Ingvaldsen Smith og Urke Møllerstad som kan krone seg med tittelen norgersmestere i sitt første norgesmesterskap sammen. Sættem og Okkenhaug slo til med sin første bronsemedalje etter å ha slått Lossius og Leirvåg i bronsefinalen.

I den første herresemifinalen vant de regjerende norgesmestrene Alexander Mørland Karlsen og Tom-Rune Sørensen over rivalene Kristoffer Aarskog og Magnus Hunemo, mens Martin Haven og Magnus Kyte fra Footvolley Bergen vant over ringrevene Tom Bang og Andre Briseid.

Idet finalen startet åpnet himmelens sluser seg. Til tross for å føle seg i vante omgivelser, måtte Haven og Kyte til slutt gi tapt for Mørland Karlsen og Sørensen etter to intense sett. Mørland Karlsen og Sørensen kunne derfor motta pokalen som viste at de på ny er Norgemestere i footvolley. Bang og Brised tok for øvrig bronsen etter en jevn kamp mot Aarskog og Hunemo.

Vi takker både publikum, spillere, samarbeidspartnere og arrangementskomiteen for et fantastisk flott Norgesmesterskap. Vi ser allerede frem til NM 2021!

For flere bilder trykk på knappene under. Koden til bilder vol. 2 er 2020. Takk til Steinar Joakimsen og Kevin Tran som tok bilder gjennom hele dagen.

Medaljevinnerne i kvinne- og herreklassen