Footvolleyidyll i Mandal

 

For tredje gang ble Norgescupen arrangert i Mandal. Dermed kan vi fastslå at det er blitt en tradisjon. I år ble det en idyllisk sommerdag hvor 8 lag kjempet om pokaler og publikums oppmerksomhet. Se slideshow i bunn på saken.

Gruppespillet

 

Gruppe A

I gruppe A kjempet Magnus Kyte og hjemmehåpet Martin Haven mot debutantene Peter Hodne/Kristoffer Teige og Marius Mackinnon/Kalle Roba, i tillegg til forhåndsfavorittene Kristoffer Aarskog og Magnus Hunemo, om avansement fra gruppespillet.

Aarskog/Hunemo og Haven/Kyte tok føringen i gruppa. De gjorde opp om 1. og 2. plassen i gruppa med en lang og intens kamp. Aarskog/Hunemo hold holdet kaldest i sommervarmen og vant kampen 2-1. Dermed gikk herrene fra FV Oslo direkte til semifinale, mens FV Bergen-guttene gikk til kvartfinale.

Til kvartfinale skulle også 3. plassen i gruppespillet. Den var det hard kamp om mellom kompisene Hodne/Teige og Mackinnon/Roba. Selv om dette var begge lags første Norgescup, vartet de opp med godt spill. Men det var Mackinnon/Roba som trakk det lengste strået og vant 2-0 (16-14, 17-15). Footvolley Norge gleder seg til å se disse unggutta brilijere i årene som kommer. 

 
 

Gruppe B

Gruppe B bestod av flere nykomponerte lag. Hjemmehåp nr. 2, Markus Haven hadde teamet seg opp med Andreas Leirvik. Leirvik begynte å spille footvolley i Rio for noen år siden, men dette var hans første opptreden i Norgescupen. Anders Christensen og Markus Loka fant hverandre på NM 2019, og satset på å bygge videre på den positive opplevelsen derfra. Favorittene i gruppe B var regjerende norgesmester Alexander Karlsen og regjerende europamester Pernille Smith. Siste lag i gruppa var debutantene Isak Sirevåg og Stig Marius Haugland fra Bryne.

Noe overraskende vant Sirevåg/Haugland kampen om 3. plassen i gruppespillet mot Christensen/Loka i en tett og spennende kamp (15-13, 15-12). I kampen om 1. plass og plass direkte i semifinalen ble det og meget spennende. Først vant Haven/Leirvik 15-11, før Karlsen/Smith svarte med å vinne andre set 15-10. I det tredje og avgjørende setet ble det 15-13 i favør Karslen/Smith.

 
 

Sluttspillet

I begge kvartfinalene ble et ganske likt kampbilde. Haven/Leirvik tok tidlig kontroll mot Mackinnon/Roba i kvartfinale 1, mens Haven/Kyte tok føringen mot Sirevåg/Haugland i kvartfinale 2. Begge Haven-brødrene sine lag holdt kontrollen hele veien og gikk begge til hver sin semifinale med 2-0 i set.

I semifinalene stod Aarskog/Hunemo klar for kamp mot Haven/Leirvik i semifinale 1, mens Karlsen/Smith måtte ha en litt justering på blodsukkeret før de var klare til kamp mot Haven/Kyte i semifinale 2.

Semifinale 1 ble en tett og jevn avfære. Aarskog/Hunemo tok første set med snifferne 18-12. Set nr. 2 ble enda tettere med snifferne 18-14, denne gang til Haven/Leirvik. Dermed måtte det et set nr. 3 til for å avgjøre hvem som fikk finaleplass. Det viste seg at de gamle fortsatt er eldst, og med 15-11 til Aarskog/Hunemo kunne de gjøre seg klare for finalen.

I semifinale 2 var det også kamp om hvert poeng helt til slutt. Etter mange lange ballvekslinger, var det Haven/Kyte som dro seieren i land 2-0 i set (18-16, 18-15) og kunne juble for finaleplass.

Bronsefinalen ble nok en 3 sets kamp. Haven/Leirvik tok første stikk 18-15. Men så tok Karlsen/Smith over kampen og vant to strake set 18-9 og 15-8. Dermed gikk bronsen til Oslo.

 
 

Finalen

Finalen i Mandal var en reprise av NM finalen 2018. Den gang vant Aarskog/Hunemo 2-0 over Haven/Kyte. Laget fra FV Bergen var ute etter revansj. Men selv om de hadde setball i første set, var det Aarskog/Hunemo som vant det 20-18. Set nr. 2 ble enda mer intenst. Etter turneringens lengste set, klarte Haven/Kyte å sikre et tredje set med snifferne 22-20. I set nr. 3 viste Aarskog/Hunemo at de gamle fortsatt er eldst. De dro i land sin andre Norgescupseier i Mandal med 15-7.

Etter turneringen ble det tradisjonen tro steinovnsbakt pizza og sosialt samvær hjemme hos familien Haven.

Neste turnering er i Bergen lørdag 15. august. Sjekk ut mer om den ved å trykke på knappen “Info Bergen”.