Sesongen ble sparket i gang i Kristiansand

 
 

12. mars var endelig vinterdvalen over da startskuddet på årets footvolley-sesong ble markert i sandhallen på Gimle i Kristiansand. En heller småkjøling mars måned skulle ikke sette en bremser for årets første norgescup, da sandhallen på Gimle skulle vise seg å skape god temperatur og en behagelig opplevelse for store og små. På mange måter markerte norgescupen også opprettelsen av Footvolley Sørlandet – en klubb det skal bli spennende å følge i tiden fremover. Til tross for å være aller første gang man har arrangert norgescup i Kristiansand, var 3 av 6 fra lokalområdet i form av debutantene Kragset/Slåtto, Borgen/Bjarnastein og Furnes/Jacobsen. Alle viste fremragende touch, lovende bryst og gode avslutninger som gir god grunn til optimisme for footvolley på sørlandet. 

2 grupper på 3 lag skulle kjempe om det gjeve norgescup-trofeet. Footvolley Bergen stilte mannsterkt med Haven/Kyte og Haven/Røed som ble gruppevinnere i sine respektive grupper, og på den måten sikret seg direktebillett til semifinale. De resterende semifinaleplassene ble avgjort via kvartfinaler og gikk til slutt til nevnte Furnes/Jacobsen og den ferske duoen Engedal/Lund som spilte sin andre turnering sammen. 

Ikke overraskende trakk de erfarne bergensgutta det lengste strået i hver sin semifinale, og dermed var det duket for finale mellom storkanonene Haven/Kyte og Haven/Røed. Svært lite skulle skille disse to lagene, og med hvert sitt sett vunnet, skulle alt avgjøres med en siste avgjørende omgang. Et solid oppmøte av familie og venner skapte kjempestemning på tribunene og både store og små fans skulle bli vitne til footvolley på Norges aller høyeste nivå. Intet mindre enn et nydelig utført shark-attack av Martin Haven (som det for øvrig kommer til å gå gjetord om i Kristiansand i flere år fremover) skulle bli det siste touchet på ballen som sikret det avgjørende poenget og dermed finaleseier for Haven/Kyte. I bronsefinalen ble de nye duoen Lund/Engedal for sterke og tok seieren foran Furnes/Jacobsen.

Takk for en flott gjennomført norgescup og gratulerer til Martin Haven og Magnus Kyte med seier i årets første norgescup! Ikke minst ser vi frem til mer footvolley på Sørlandet i fremtiden!

 
 




Magnus KyteComment