Haven og Kyte kapret billetten til EM i Roma

Lørdag 14. mai ble årets tredje norgescup arrangert i Asker. I tillegg var dette også kvalifiseringsturnering til årets EM som arrangeres i september i Roma. Etter en kronglete vei til finalen klarte Martin Haven og Magnus Kyte å stå hele løpet ut og vant kampen mot Eivind Daniel Røed og Kristoffer Aarskog.

 
 

Deilig dag med mye footvolley

Solen skinte i Asker, 8 lag var klare for å kjempe om poeng og alt lå til rette for en deilig dag med footvolley. En lei vind gjorde spilleforholdene dog noe utfordrende, men det ble likevel vist både god og underholdende footvolley. Det var en miks av både nye og rutinerte spillere, og også flere nye konstellasjoner på lagene.

I fraværet av Alexander Mørland Karlsen stilte Eivind Daniel Røed sammen med Kristoffer Aarskog. Kristoffer Aarskog/Eivind Daniel B. Røed vant gruppe A foran Tom Johannes Bang/Atle Briseid, Morten Håland/Bjørnar Øyahals og Henrik Nordlander/Jonas Thommasen. I gruppe B tok Magnus Kyte/Martin Haven en oppskriftsmessig seier foran Stian Rasch/Robin Hellman, Anders Christensen/Betim Vrenezi og Alfred Furnes/Pak Ling Li.

 
 

De nye gutta imponerte

Det nye laget Rasch og Hellman, med bakgrunn fra fotball og sandfotball, imponerte gjennom hele dagen og karret seg til en semifinale mot Aarskog og Røed. Der ble det imidlertid stopp da Røed og Aarskog ble noen hakk for god. Karene fra Nordfjordeid vant nokså enkelt 2-0 i sett og fikk vist frem flere fine angrep og sharkattacks.

I den andre semifinalen ble det en kamp mellom rutinerte Bang og Briseid mot Haven og Kyte. Duellen ble både tett, intens og spennende. Bang og Briseid vant første sett vel fortjent etter en dårlig start fra Haven og Kyte. I andre settet startet Haven og Kyte bra, men de rutinerte karene fra øst tok innpå og hadde flere matchballer til å avgjøre semifinalen. Etter noen ville poeng, små marginer og litt tur for guttene fra Bergen klarte de å hale i land det andre settet og det var dermed duket for et tredje sett. Der klarte Haven og Kyte å ro det i land og klarte da noe heldig å komme seg til finalen.

Sterk seier av Haven og Kyte

Med bakgrunn i hva som var blitt vist tidligere denne dagen anså nok de fleste Aarskog og Røed som favoritter i finalen. Men Haven og Kyte visste at dette var en gyllen mulighet til å nå EM-drømmen og skrudde opp noen hakk i finalen. Aarskog og Røed fant ikke helt flyten og avslutningene var ikke like skarpe som vi vet de kan være. Samt stod Kyte og Haven godt i forsvar, gjorde lite feil og vant derfor første settet 18-12. I andre sett viste Eid-guttene at det bor mer i de. Grunnspillet satt bedre og avslutningene var vassere. Laget fra Footvolley Bergen hang nokså godt med, men klarte ikke forhindre tap (18-14) og dermed var det klart for et tredje sett. Det var jevnt i starten på tredje sett, men midtveis i tredje sett fikk Haven/Kyte noen kjappe poeng da Aarskog/Røed ikke traff helt med verken leggene eller avslutningene. Haven og Kyte så seg ikke tilbake og noe overraskende ble det laget som symboliserer Footvolley Bergen som stakk av med seieren og med æren av å få delta i årets EM i footvolley.

Til tross for at både Aarskog og Røed er svært gode på sharkattacks klarte de ikke å få inn poeng på dette. Haven og Kyte stod godt i forsvar gjennom hele kampen.

Laget fra Bergen har vist at “hard work pays off”. De har har gått fra å tape alle kamper da de begynte i 2016, men har tatt steg for steg, og skal nå representere Norge i EM. Vi gratulerer!