Oppsummering av 2022

2022-sesongen er over. Det vil si, det arrangeres ingen turneringer i regi av Norges Footvolleyforbund før 2023. Men vi håper det trenes godt i de ulike miljøene rundt om i landet for å være best mulig forberedt for neste sesong. Her kommer en oppsummering av dette året.

Norgescuper og NM

I år at det blitt arrangert fem Norgescuper pluss Norgesmesterskapet. Og endelig har vi kunne dele ut rankingpoeng igjen etter to sesonger uten. Turneringene har blitt arrangert på Sør-, Øst-, og Vestlandet. Det har vært 50 ulike spillere i aksjon i herreklassen. Damene hadde kun egen klasse på NM, og der var det 3 lag, altså 6 spillere med. Noen av damene prøvde seg i herreklassen i Norgescupen i løp av året. Og imponerte! For eksempel så tok Anja Bø Hunemo en sterk 4. plass i Mandal, hvor hun spilte med sin ektemann Magnus.

Kristoffer Førde Aarskog er den store vinneren i 2022. Selv om han og makker Eivind Daniel Brakvatne Røed tapte kvalik-turneringen til EM mot Martin Haven og Magnus Kyte, kan han likevel skryte av en god sesong. Sammen med Eivind vant han årets NM som ble holdt i Bergen. Han er også sammenlagtvinneren av Norgescupen 2022. På damesiden var det Anja Bø Hunemo og Siri Maria-Angelica Sættem som vant NM-tittelen. Se fullstendig rankinglister ved å trykke på knappene under.

Norge internasjonalt

Noen av våre beste kvinner og menn har også fått prøvd seg i det store utland i løp av året. Magnus Kyte og Eivind Daniel Brakvatne Røed var først ut av landet i mars. Da spilte de i Eilat, Israel. Dette var Eivind sin landslagsdebut i footvolley. Med det fullførte han hattricket i landslagsdebuter. Han har nemlig tidligere representert Norge i aldersbestemte klasser i fotball, samt seniorlandslaget i futsal. Fjorårets NM-vinnere i dameklassen, Anne Aune og Cecile Reiersen, fikk deres debut med flagget på brystet i EFVL World Challenge i Graz i juni. Her deltok også Martin Haven og Magnus Kyte, som tok en seier mot Singapore.

I juli dro Kristoffer og Eivind til Hellas, hvor de spilte seg frem til kvartfinalen. Der sa det stopp mot Italia. Kristoffer deltok også i Tyskland sammen med Magnus Hunemo. Her fikk Anja Bø Hunemo og Line Jastray Albertsen sine debuter for Norge.

Italia var årets verter når EM ble arrangert i Roma i september. Der stilte Norge med Martin og Magnus. Etter to tøffe tap mot Israel 1 og Nederland, fikk de en liten opptur mot Spania 2. Kampen om avansement fra gruppen levde helt frem til stillingen 12-12. Derfra dro Spania 2 i fra, og Norge røk ut av EM.

Dessverre så faller Norge på den europeiske rankingen både i kvinne- og herreklassen. Det er tett om plassene, så med et godt 2023 har vi alle muligheter til å klatre opp igjen på rankinglistene.

Presidentens tanker om veien videre

Selv om det nå er en stund til neste turnering her til lands, så håper jeg at mange er motiverte til å terpe, trene og spille for å bli enda bedre footvolleyspillere. Trening over tid vil gi resultater, noe Eivind Daniel B. Røed viste med sin første NM-tittel i år. Om man kan trene inne i sand eller gymsal, eller om man tar på stillongs og går ut, avgjør ikke hvor god man kan bli. Det aller viktigste er å få mange touch med ball.

For 2023 har jeg tre ønsker:

  1. At det skal være mange nok jenter som er aktive og ivrige til at vi kan ha kvinneklasse på noen av Norgescupene i tillegg til NM.

  2. At flere spillere skal få spille utenlands og høste erfaring og motivasjon av det. De beste spillerne vil representere Norge i EFVL-turneringene. Men det vil være litt mindre turneringer med mye god motstand som jeg håper vi kan sende nye, treningsivrige lag på.

  3. At vi skal klatre på den europeiske rankinglista. Det er viktig å være blant de 12 beste nasjonen på herresiden og 8 beste på kvinnesiden. Pusher vi hverandre på Norgescupene og i treningshverdagen, så tror jeg vi har gode muligheter til å ta steg på de europeiske turneringene også.

Ikke fall inn i vinterdvalen, men ta initiativ til å trene og terpe footvolley. Jeg gleder meg til å se hvor nivået ligger når vi møtes igjen på Norgescup i 2023. Trenger du inspirasjon til treningen din, sjekk ut denne treningshåndboken som er utviklet av årets spiller, Kristoffer Førde Aarskog.

Finn trening med din lokale klubb her:

Footvolley Oslo - Footvolley Bergen - Footvolley Sørlandet

- Martin Haven

Martin HavenComment