Ett blikk på 2023

Den norske footvolleysesongen er over. NM 2. september markerte slutten på turneringene her til lands for 2023. Her kommer en liten oppsummering av året.

Vinnere

Norgesmestere 2023; Eivind Daniel Brakvatne Røed, Alexander Mørland Karlsen, Victoria Faye Kjølberg og Anja Bø Hunemo

La oss begynner med årets vinnere. Gjennom året har det blitt spilt fem Norgescuper (NC) og ett NM i herreklassen, mens for damene har det blitt tre runder med NC og ett NM.

I dameklassen var det duoen Anja B. Hunemo og Victoria F. Kjølberg som tok NM-gullet. Siri Sættem og Sara Eriksen kapret sølvet, mens bronsen gikk til Hanna Celius og Tora Føyen. Vinneren av Norgescupen for damer ble Hanna Celius med 275 poeng.

Hos herrene gikk NM-gullet til Alexander M. Karlsen og Eivind Daniel B. Røed. De vant over Maguns Kyte og Martin Haven som dermed måtte ta til takke med sølv. Bronsen gikk til et legendarisk brødrepar i norsk footvolley, nemlig Atle og Dag Briseid. Norgescupen for herrer ble også vunnet av Alexander og Eivind, med hver sine 500 poeng.

Etter alle turneringene i 2023 ser rankinglista slik ut:

Nordmenn i utlandet

Nordmenn i Østerrike. Bak fra venstre: Eivind D. B. Røed, Alexander M. Karlsen, Tora Føyen og Siri M-A Sættem. Foran fra venstre: Markus H. Haven, Henrik Nordlander, Martin Haven og Magnus Kyte

Internasjonalt har Norge deltatt i fire turneringer for herrer, og tre for damer. De har reist til Israel, Italia, Østerrike og Tyskland. Innsatsen i utlandet har resultert i at Norge er kvalifisert til EM i både kvinne- og herreklassen. EM skulle i utgangspunktet blitt arrangert i Tel Aviv i Israel i år. Men på grunn av den urolige situasjonen der har European Footvolley League sett seg nødt til å se etter ett annet sted å holde EM. Hvor dette blir er fortsatt uvisst.

2024 - Hva kan vi forvente?

Nå er det en god stund til neste norske turnering. Det gir rom for litt velfortjent hvile, men og tid til å legge ned masse arbeid i treningen. Utover høsten vil det bli trent godt i både Oslo, Bergen og på Sørlandet. Og det gjelder for både menn og kvinner! Lurer du på når din lokale klubb skal trene fremover kan du finne riktige personer å kontakte her:

Har du spørsmål, tanker, forslag, eller kanskje til og med et sponsortips? Ta gjerne kontakt på info@footvolley.no.

Takk for i år, og lykke til med forberedelsene til neste sesong!

Martin HavenComment