Nytt blod preget Slemmestad-turneringen

En ny generasjon footvolleyspillere vokser frem i Oslo, og noen av dem satte sitt preg på årets første turnering. Men favorittene Alex/«Senja» var det ingen som klarte å tukte.

Footvolley i vakre omgivelser.

Etter flere sesonger med krympende antall spillere på Norgescupene og dertil høyere gjennomsnittsalder, gror det igjen godt i Oslo-footvolleyen. Fra Voldsløkka meldes det om fullbookede treninger og stor treningsiver.

De mest rutinerte av de nye, Anders Christensen/Erik Fossnes, stilte sammen for første gang og hadde skumle hensikter i Slemmestad. Laget har trent godt og viste med en strålende fjerdeplass at de blir å regne fremover.

Femteplass for ferskinger

Evan Patroz/Betim «Onkel B» Vrenezi i aksjon.

Enda ferskere er Evan Patroz/Betim «Onkel B» Vrenezi, der sistnevnte startet å spille denne sesongen. Med en herlig innstilling og en fin femteplass ga de beskjed til mer etablerte spillere om at de snart er klare for større oppgaver.

Aller mest imponerte ble nok tilskuerne av Tina Elise Rasmussen, som etter kun få treninger hadde paret opp med «Mr. Sagene», Pak Ling Li, for å teste nivået. Alle som var tilstede i havna i Slemmestad så at hun mestret det strålende.

Norges regjerende europamestre på kvinnesiden, søstrene Henriette og Pernille Ingvaldsen Smith, fikk dessverre en amputert turnering da Henriette fikk strekk i magen allerede i den første kampen og måtte spille resten for halv maskin.

Favorittseier

Tross strålende prestasjoner fra nye spillere, var det likevel favorittene Tom-Rune «Senja» Sørensen og Alexander Mørland Karlsen som møtte Magnus Hunemo/Kristoffer Førde Aarskog i finalen. På veien dit var veteranene Tom Johannes Bang/Atle Thingnes Briseid blitt grundig utspilt i semifinalen.

Vinnere: Alexander Mørland Karlsen og Tom-Rune “Senja” Sørensen

Men mot Magnus/Kristoffer måtte norgesmesterne finne frem sitt beste spill. Nyopererte Kristoffer lot blindtarm være blindtarm og saksesparket inn turneringens vakreste poeng i det som ble en tett og underholdende finale.

Likevel ble utfordrerne sakte med sikkert malt i stykker i to sett, og Alex/Senja kunne nok en gang heve armene i været og juble for seier etter at Senja «sharket» inn vinnerpoenget.

NB! På grunn av Korona-krisen deltok ikke lagene fra Bergen. Derfor var turneringen heller ikke en offisiell Norgescup med utdeling av rankingpoeng.

Neste turnering

11. juli er det duket for årets andre turnering. Denne ganger går turen til Sørlandet og Mandal. Mer informasjon finner du på Facebook.

Påmelding skjer i skjemaet som du finner ved å trykke på knappen under.