Referat fra Norgescup: Frekhaug

Lørdag 3. mars gikk sesongens første Norgescup av stabelen på Meland Aktiv på Frekhaug. Der ble det mange spennende kamper og god stemning blant både spillere og tilskuere. Tilslutt var det Martin Henanger Haven og Magnus Kyte som stakk av med deres første seier i Norgescupen.

Deltakerne 

Med 7 påmeldte lag, hvor av flere debutanter, ble turneringen spilt med en gruppe hvor alle møtte hverandre en gang. De fire beste lagene avanserte så videre til semifinaler. Det var ingen spillere fra Oslo som hadde tatt turen over fjellene denne gangen. Dermed lå alt til rette for Footvolley Bergen og de lokale spillerne.

Gruppespillet

De mest erfarne spillerne fra FV Bergen tok tidlig føringen og inntok de tre øverste plassene i gruppespillet. Kampen om den viktige fjerdeplassen stod dermed mellom flere debutanter i footvolley- og Norgescup-sammenheng. Sunnfjordingen Robert K. Fureli og kristiansanderen Oskar M. Flesner hadde i forkant av turneringa fått eksklusive råd og veiledning fra klassekamerat og ansvarlig for turneringen, Martin H. Haven. Likevel måtte de se seg slått i en jevn kamp mot bergenseren Ivar S. Aase og sunnfjordingen Øystein Lunde, også de klassekamerater fra idrettsstudiet. Det skulle vise seg å være avgjørende i kampen om siste semifinalebillett. Med en seier mer enn Fureli/Flesner tok Aase/Lunde seg inn i sluttspillet.   

Semifinalene

Markus H. Haven/Brynjar Håland vs Andreas Kvåle/Henrik Seim i semifinalen 

Markus H. Haven/Brynjar Håland vs Andreas Kvåle/Henrik Seim i semifinalen 

Aase/Lunde viste tidvis glitrende teknikk, og kombinert med en liten dose kynisme gav de Martin H. Haven og Magnus Kyte en tøff kamp i første semifinale. Selv om Haven/Kyte vant 1. set 18-8 var kampen langt i fra over. På stillingen 17-14 hadde Aase/Lunde hele fire setballer til å sikre seg et 3. set. Men Haven/Kyte mobiliserte og tok til slutt også 2. setet med stillingen 21-19. 

I den andre semifinalen var det duket for en ren FV Bergen-duell. Andreas Kvåle og Henrik Seim slo Markus H. Haven og Brynjar Håland 2-0 i set i gruppespillet. Nå var det duket for revansj. Haven/Håland kom seirende ut av et jevnt 1. set med lange ballvekslinger, 18-16. Men når Haven måtte ut å teipe begge knærne og Håland begynte å få tendenser til kramper, hadde Kvåle/Seim få problemer i 2. set og vant det klart 18-6. I 3. set, hvor det ble spilt til 15 poeng, ble det igjen jevnt og mange gode ballvekslinger. Og selv med dårlige knær og kramper klarte Haven/Håland å avgjøre setet i sin favør 15-13.

Resultater semifinaler:

Haven/Kyte vs Aase/Lunde, 2-0 (18-8, 21-19)

Kvåle/Seim vs Haven/Håland, 1-2 (16-18, 18-6, 13-15)

Første Norgescup-seier

Første Norgescup-seier til Martin H. Haven og Magnus Kyte

Første Norgescup-seier til Martin H. Haven og Magnus Kyte

I finalen ble det en real familiekamp. Martin skulle spille mot sin yngre bror Markus om hvem som ble den beste i familien Haven. Mens Magnus og Brynjar skulle avgjør hvem som ble det beste søskenbarnet. Haven/Håland fortsatte sitt gode spill fra 3. setet i semifinalen og stakk nok en gang av med 18-16 seier i 1. set. Men igjen fulgte de opp med et svakere 2. set, noe Haven/Kyte utnyttet til å å utligne til 1-1 i set. Så tok krampene fullstendig overhånd i både fram- og bakside lår på Håland, noe som preget det 3. og avgjørende setet i finalen. Etter mye stopp pga kramper og mange server, kunne Haven/Kyte juble over å gå seirende ut av familiekampen og samtidig vinne deres første Norgescup noensinne.

Resultat finale:

Haven/Kyte vs Haven/Håland, 2-1 (16-18, 18-10, 15-3)

Video fra turneringen:

Martin HavenComment