Norges Footvolleyforbund feirer 10 år!

11.11.2008 var ikke singles day engang oppfunnet, men det var på denne dagen at Norges Footvolleyforbund ble stiftet. I år feirer vi dermed 10-årsjubileum. Vi ser tilbake på noen av høydepunktene fra vårt første tiår som forbund.

Starten

Morten Håland og Dag Briseid holder Gullballen. Gullballen er en pris som blir delt ut til den spilleren som spiller seg til flest rankingpoeng i løp av en sesong.

Morten Håland og Dag Briseid holder Gullballen. Gullballen er en pris som blir delt ut til den spilleren som spiller seg til flest rankingpoeng i løp av en sesong.

11.11.2008 ble Norges Footvolleyforbund (NFVF) stiftet i en stue i Helgesen Gate i Oslo. Siden den gang har godt over 200 nordmenn prøvd seg på denne spektakulære brasilianske sporten, footvolley. I 2008 ble det arrangert et uoffisielt Norgesmesterskap i footvolley på Sognsvann. Det regnet hunder og katter, og da hjalp det noe at Pepsi sponset med drikke for anledningen. Morten Håland og Dag Briseid stakk av med seieren.

Det første offisielle NM i footvolley kom året etter, i 2009 på Idrettshøyskolen i Oslo. Atle Briseid og Tom Bang utfordret Dag Briseid og Morten Håland, men sistnevnte var nok en gang best. Dermed kunne Morten og Dag endelig offisielt kalle seg norgesmestere i footvolley. Sammen dominerte de to norsk footvolley de første årene og vant NM hele seks ganger på rad. I 2014 måtte Dag gi seg pga. skade og med det så var dominansen over og footvolleytronen var up for grabs. Tom Bang og Kristoffer Aarskog ble i 2014 de første til å bli norgesmestere etter legendene Dag og Morten.

I 2010 var målet å gjøre footvolley til en folkegren her til lands. Vi ble med på Beachvolley sin Norway Tour med mål om å spre footvolley ved å ha turneringer i flere byer. NM ble arrangert på Youngstorget og TV2 kom for å dekke turneringen. Se video i bunn av saken eller på YouTube.

Gratulerer til alle som har vært med fra starten, til alle som spiller i dag og til de som bare har vært med en gang eller to. Jeg gleder meg til de neste 10 og tror vi vil se sporten vokse i Europa fremover. “
— Kristoffer F. Aarskog, President i NFVF.

Internasjonalt

Vi har stadig sendt flere av våre spillere til internasjonale turneringer på jakt etter gode erfaringer og resultater. Allerede i 2007 reiste Morten, Dag og Atle sammen Julio Cesar(!) først til Østerrike og deretter direkte til Kroatia for å spille internasjonale turneringer. “Dette var en helt ny verden for jordnære gutter/bønder i fra Nord der vi ble tatt imot med luksusbiler og luksus hotell, med kun to ukers intens treningsforberedelser” forteller Morten om deres første møte med internasjonal footvolley. Selv om det ikke ble de største sportslige resultatene, ble bøndene fra nord kåret til turneringens gladeste lag og ble premiert med hver sin Casio klokke.

Disse turneringene gav mersmak til å både trene enda mer og fortsette med denne nye idretten i norsk sammenheng. Vinteren 2007/08 reiste Dag til Brasil og kom hjem som første norske spilleren som klarte å bryste ballen oppover. Dette gav en boost til at flere i footvolleymiljøet også skulle klare det. Og det gikk ikke lenge før en etter en tok brystingen til nye høyder og dermed utviklet spillet vårt seg betraktelig.

OldMortenDag.jpg

Morten og Dag sin iver resulterte blant annet til to finaler i internasjonale turneringer. I Malmø ble det finaletap for Nederland og i Stockholm/Sødertalje var det Brasil som stod i veien for seieren. Høydepunktet til norsk footvolley til nå er likevel ikke en internasjonal finale. For i 2011 ble VM i footvolley arrangert i Dubai, med Morten og Dag som Norges representanter. “Vi var kanskje i vår beste form, vant alle tre kampene i gruppespillet med blant annet å slå ut Spania1 med 2-0 seier, Uruguay 2-1 og Emiratene 2-0” forteller Morten. I åttendedelsfinalen stod Argentina på andre siden av nettet. Med fult flomlys, fulle tribuner og live-sendinger fra eurosport fikk de norske herrene en opplevelse for livet. Til tross for at alle europeerne og brasilianerne heiet frem nordmennene ble Argentina for sterke. Dermed endte det med 9. plass i VM for Norge, en bragd for en vinternasjon.

Vi tapte dessverre åttendedelsfinalen, men sto igjen med 9 plass i VM og en god opplevelse
— Morten Håland

I 2013 arrangerte vi en internasjonal turnering her til lands. Oslo var vertbyen da Portugal stakk av med seieren i Scandinavian Footvolley Tour.

I 2014 vant Tom og Kristoffer Finland Footvolley Open som ett av våre internasjonale høydepunkt. Les mer om det her. I 2015 spilte Kristoffer Aarskog og Tom-Rune Sørensen seg til kvartfinale i Pro Footvolley Tour i Fort Lauderdale, USA. Mer om den prestasjonen kan du lese her.

2019

2019 står for nå for tur. Vi har spillere som trener regelmessig i Bergen, Oslo og Slemmestad, og det er fritt frem for de som ønsker å være med. Finn ut mer om de lokale footvolleymiljøene her. Etterhvert vil det komme mer informasjon om årets Norgescup og datoer for turneringer.

Norge er med i European Footvolley League og vi vil spille mange internasjonale turneringer i året som kommer.

Vi går med andre ord et spennende år i møte. Vi brystes!

Martin HavenComment